Werken in de cloud

Hoe zou het zijn om nooit meer bestanden kwijt te raken? Niet meer gebonden te zijn aan één computer of aan één locatie? Niet onnodig investeren in een server in eigen huis. Daar hebben wij de oplossing voor, stap over naar een cloudserver! Dat klinkt heel ver, maar onze high-tech datacenters zijn gewoon gevestigd in Nederland en daar kan jij nu ook je server op draaien zonder zorgen over het onderhoud, beheer of de beveiliging.

Er zijn verschillende soorten typen clouds: een public cloud, een private cloud en een hybrid cloud, waarbij een hybrid cloud een samenwerking is tussen de public cloud en private cloud. Welke past het beste bij jouw bedrijf?

Public cloud

Een public cloud is een virtuele server omgeving gehost door Javelin. Een deel van de servers wordt in ons datacenter gehuurd. Deze omgeving wordt gedeeld met andere ‘huurders’. Het gaat hierbij om de hardware, het netwerk en de opslag. Doordat alles door ons wordt geregeld blijf je altijd up-to-date en hoef je zelf geen servers aan te schaffen, installeren en onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is door te geven welke software, diensten en functies je gebruikt.

Private cloud

In tegenstelling tot bij de public cloud, hoef je bij de private cloud de hardware, het netwerk en de opslag niet met andere bedrijven te delen. De servers in het datacenter van Javelin of op eigen locatie worden geheel naar jouw bedrijf ingericht. Het werken in een private cloud is voornamelijk een handige oplossing wanneer je met gevoelige data werkt en hierdoor ook te maken hebt met strikte regelgeving. Met de private cloud heb je een omgeving die exclusief voor jou beschikbaar is.

Hybrid cloud

De hybrid cloud is een combinatie van de public cloud en private cloud. Door van beide clouds de beste services te gebruiken, ontstaat de meest flexibele werkomgeving. Zo kan in een private cloud bedrijfsgevoelige informatie lokaal beheerd worden en analytische gegevens voor big data in een public cloud. Vereist een private cloud server meer capaciteit? Dan kun je als private cloud-gebruiker snel extra capaciteit verkrijgen door een public cloud bij te schakelen.

Cloud diensten van eLive

Wens je meer informatie over de cloud diensten van eLive? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Dit kan door ons een bericht te sturen via het contactformulier of via de chatfunctie op onze website. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 088 – 550 5600.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive