Werken in de cloud

 

Hoe zou het zijn om nooit meer bestanden kwijt te raken? Niet meer gebonden te zijn aan één computer of aan één locatie? Niet onnodig investeren in een server in eigen huis. Daar hebben wij de oplossing voor, stap over naar een cloudserver! Dat klinkt heel ver, maar onze high-tech datacenters zijn gewoon gevestigd in Nederland en daar kan jij nu ook je server op draaien zonder zorgen over het onderhoud, beheer of de beveiliging.

Er zijn twee verschillende typen clouds: een public cloud en een private cloud. Een derde type cloud is de hybride cloud. Dit is geen op zichzelf staande cloudsoort, maar een samenwerking tussen de public en private cloud. Welke past het beste bij jou organisatie?

Public cloud

Een public cloud is een virtuele server omgeving gehost bij Javelin. Je huurt als het waren een deel van de servers bij ons in het datacenter. Deze omgeving wordt gedeeld met andere ‘huurders’; dit betreft de hardware, opslag en het netwerk. Je hoeft zelf geen servers hoeft aan te schaffen, te installeren en te onderhouden. Alles wordt door ons geregeld; je bent dus altijd up-to-date. Je hoeft alleen maar door te geven welke software, diensten of functies je gebruikt.

Private cloud

Bij de private variant zijn servers die geheel naar jouw bedrijf zijn ingericht. Dit kan in de datacentra van Javelin of op locatie. In tegenstelling tot de Public cloud hoef je hier de hardware, opslag en het netwerk niet te delen met andere bedrijven. Wanneer je met gevoelige data werkt en dus ook te maken hebt met strikte regelgeving is dit dé oplossing. Een omgeving die exclusief beschikbaar is voor jou.

Hybrid cloud

Wanneer je de public cloud combineert met de private cloud is daar nog de hybride cloud. De beste services van beide clouds worden gebruikt om de meest flexibele werkomgeving te creëren. Zo kan een bedrijf gevoelige informatie lokaal beheren in haar private cloud en analytische gegevens voor big data in de public cloud beheren. Tevens kan een private cloud-gebruiker op deze manier snel méér extra capaciteit verkrijgen door een public cloud bij te schakelen wanneer de private cloud server (tijdelijk) meer capaciteit vereist.

Cloud diensten van eLive

Wens je meer informatie over de cloud diensten van eLive? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Dit kan door ons een bericht te sturen via het contactformulier of via de chatfunctie op onze website. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 088 – 550 5600.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive