VPS

Een Virtuele Private Server gedraagt zich als een fysieke server, maar dat is het niet. Er staat dus niet langer dure hardware op locatie. eLive maakt het mogelijk om bij ons in het datacentrum server ruimte als het ware te huren. Er wordt een omgeving ingericht die afgeschermd voor buitenstaanders.

Hoe werkt het?

Een VPS werkt bijna precies hetzelfde als een echte webserver. Met behulp van virtualisatie software opereert de VPS al een server binnen een server. Dat klinkt onveilig? Maar alle individuele VPS’en functioneren volledig zelfstandig van elkaar. De buurman kan dus in geen enkel geval bij jouw gegevens. Je zult zelf dus niet zoveel verschil merken, alleen heb je er nu geen omkijken meer naar.

Locatie en device onafhankelijk

Met de server in de cloud ben je niet langer gebonden aan kantoor. Waar je ook bent je kunt altijd bij je gegevens en applicaties. Dit ook nog met je favoriete device, of je nu met tablet, laptop of vaste computer wilt werken.

Waar is die server dan?

Onze servers staan een Nederlands datacentrum van Claranet, bij ons om de hoek in Eindhoven. Mochten er problemen zijn dan zijn onze experts zo op locatie.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive