VoIP telefonie

Ieder goedlopend kantoor draait nog beter met VoIP telefonie. VoIP telefonie staat voor: voice over IP; of nog langer: voice over internetprotocol. Bellen over het internet. Telefoneren met VoIP gaat zoals u gewend bent met een vaste lijn te bellen, maar de techniek erachter is anders.

Techniek achter VoIP telefonie

VoIP zoekt telefoonnummers aan de hand van IP adressen. Een IP adres is gekoppeld aan een apparaat binnen een netwerk, zoals een telefoon. VoIP vertaalt een normaal telefoonnummer (NANP) naar een IP adres om zo het internetverbindingspunt te herkennen als het normale telefoonnummer. Wanneer u dus belt naar een telefoonnummer dat op VoIP basis werkt, zorgt VoIP ervoor dat het corresponderende IP adres bij dat telefoonnummer wordt gevonden en verbindt u direct door met het toestel met dat telefoonnummer. Dit kan een vast toestel zijn, maar ook een mobiel toestel of zelfs een computer met headset om mee te bellen. Het toestel zal wel VoIP moeten ondersteunen om de verbinding tot stand te kunnen brengen.

Functies van VoIP

Met VoIP krijgt u functies die bij telecomproviders vaak geld kosten. Denk aan nummerherkenning, iemand in de wacht zetten, een nummer doorschakelen, terugbellen en herhalen. Ook conference calls zijn mogelijk met VoIP. Het doorschakelen van nummers kan naar een specifiek nummer, maar ook direct door naar de voicemail. Daarnaast is het mogelijk om de beller een signaal te geven dat de lijn druk bezet is of zelfs buiten gebruik is.

Voordelen van VoIP telefonie

VoIP bellen geschiedt over dezelfde kabel als voor het internet wordt gebruikt. U hoeft dus minder kabels aan te leggen op kantoor. Een telefoonnummer op de vaste lijn kan buiten de deur gebruikt worden, doordat het telefoonnummer verbonden is via het internet. Dit wil ook zeggen dat uw telefoonverbinding snel meegenomen kan worden naar een nieuwe locatie.

U kunt kiezen voor een nieuw nummer wanneer u overstapt naar VoIP telefonie, maar het is ook mogelijk om uw bestaande nummer mee te nemen naar uw VoIP oplossing. Dit laatste heet ook wel porteren.

VoIP provider eLive

U beschikt met VoIP over zakelijke telefonie met bedrijfsnummers (088- of 085-nummers), servicenummers (0800- of 0900-nummers), faxen via het internet en een doorschakelservice. Neem voor meer informatie over VoIP telefonie gerust contact met ons op via het contactformulier of stuur een bericht via onze chatfunctie. Bellen kan ook naar 088 – 550 5600.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive