VoIP Telefonie

Ieder goedlopend kantoor draait efficiĆ«nter met VoIP telefonie. VoIP telefonie staat voor “voice over IP” of nog langer “voice over internetprotocol”. VoIP telefonie betekent bellen over het internet. Telefoneren met VoIP gaat zoals je gewend bent met een vaste lijn, maar de techniek erachter is anders.

Wat is VoIP telefonie?

VoIP zoekt telefoonnummers aan de hand van IP adressen. Een IP adres is gekoppeld aan een apparaat binnen een netwerk, zoals een telefoon. VoIP vertaalt een normaal telefoonnummer (NANP) naar een IP adres om zo het internetverbindingspunt te herkennen als het normale telefoonnummer. Wanneer je dus belt naar een telefoonnummer dat op VoIP basis werkt, zorgt VoIP ervoor dat het corresponderende IP adres bij dat telefoonnummer wordt gevonden en verbindt je direct door naar het toestel met dat telefoonnummer. Dit kan een vast toestel zijn, maar ook een mobiel toestel of zelfs een computer met headset. Het toestel zal wel VoIP moeten ondersteunen om de verbinding tot stand te kunnen brengen.

Functies van VoIP

Met VoIP zit een groot aantal functies standaard ingebouwd die bij telecomproviders vaak geld kosten. Denk aan nummerherkenning, iemand in de wacht zetten, een nummer doorschakelen, terugbellen en herhalen. Ook conference calls zijn mogelijk met VoIP. Het doorschakelen van nummers kan naar een specifiek nummer, maar ook direct door naar de voicemail. Daarnaast is het mogelijk om de beller een signaal te geven dat de lijn druk bezet is of zelfs buiten gebruik is.

VoIP telefonie voordelen

Kies je voor VoIP telefonie, dan profiteer je van verschillende voordelen. Zo is de telefoon bij VoIP telefonie verbonden via dezelfde kabel als die voor het internet wordt gebruikt. Hierdoor heb je dus minder bekabeling op kantoor. Bovendien kun je overal waar je over internet beschikt bellen zoals op de zaak. Het telefoonnummer is met VoIP telefonie namelijk verbonden via internet, waardoor je ook buiten kantoor kunt bellen.

Is er een internetstoring of stroomstorting? Dankzij Hosted VoIP is het mogelijk om binnenkomende gesprekken door te schakelen naar een mobiele telefoon. Zodra er geen internet is, wordt het inkomende gesprek automatisch doorgestuurd. Zo blijf je als bedrijf toch altijd bereikbaar voor je klant! Overstappen naar VoIP telefonie? Dan kun je voor een nieuw nummer kiezen, maar het is ook mogelijk om jouw bestaande nummer mee te nemen naar je VoIP oplossing.

VoIP provider eLive

Wil je ook overstappen naar VoIP telefonie? Dan is eLive jouw VoIP provider! Met VoIP beschik je over zakelijke telefonie met bedrijfsnummers (088- of 085-nummers), servicenummers (0800- of 0900-nummers), faxen via het internet en een doorschakelservice. Neem voor meer informatie over VoIP telefonie gerust contact met ons op via het contactformulier of stuur een bericht via onze chatfunctie. Bellen kan ook naar 088 – 550 5600.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive