Internetverbindingen

 

Een betrouwbare internetverbinding is als water uit de kraan. eLive levert deze verbindingen vrijwel overal in Nederland. Door middel van een simpele postcode check vinden we meteen de beste oplossing uit ons ruime aanbod van 33 netwerkleveranciers. Zo leveren we onder andere verbindingen van KPN, Tele 2 en Eurofiber.

Jouw verbinding in vertrouwde handen

Afhankelijk van de uitkomsten van deze postcodecheck kan gekozen worden uit een DSL-verbinding of een supersnelle Glasvezel verbinding. Naast verbindingen leveren wij ook (beheerde) netwerkapparatuur. Neem je ook onze Cloud Telefonie af, dan bieden wij kwaliteitsgaranties op het spraakverkeer.

adsl-sdsl-vdsl-xdsl-dsl

DSL

Met DSL wordt je normale telefoonlijn gebruikt om te internetten. Het DSL-portfolio van eLive bestaat uit een compleet assortiment van alle beschikbare verbindingen via KPN en Tele2. Je kan kiezen voor zowel standaard ADSL2+, SDSL, VDSL2, VVDSL2, bonded VDSL, bonded VDSL, als voor zakelijke Bitstream DSL en SDSL.bis (Tele2 extended ethernet/KPN WEAS over Koper) diensten.

managed-switch-apparatuur-wifi

Managed apparatuur

Het kopen van apparatuur is niet altijd een investering. eLive biedt daarom diverse apparaten zoals routers en telefoontoestellen in managed variant aan. Dit betekent producten van gerenommeerde merken zonder eenmalige investering, maar voor een vast en voordelig bedrag per maand, met beheer en garantie.

straal-verbinding

Straalverbindingen

Soms is een vaste internetverbinding niet mogelijk op de locatie van de klant. Een radiostraalverbinding kan dan uitkomst bieden.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een straalverbinding?
Neem contact met ons op via 088 – 550 5600

fiber-glas

Glasvezel

Super snel internet en gegarandeerde kwaliteit voor aantrekkelijke tarieven. Het is dus razendsnel betrouwbaar internet. Kies één van onze glasvezelverbindingen via KPN, Tele2, Eurofiber of Unet.

fiber-glas-lokaal

Lokale glasvezel initiatieven

In Nederland bestaan veel lokale glasvezelinitiatieven, denk daarbij aan Glasvezel Eindhoven. eLive kan deze infrastructuren voorzien van de gewenste verbinding. Informeer naar de mogelijkheden.

managed-firewall-switch

IP-VPN en firewall

Voor bedrijven met meerdere vestigingen levert eLive verbindingen met een IP-VPN, beheerd door onze netwerkspecialisten. Alle vestigingen worden gekoppeld en er ontstaat een transparant bedrijfsnetwerk. Een IP-VPN gebruikt de DSL- of glasvezellijnen uitsluitend voor de (goed beveiligde) communicatie tussen de vestigingen. Om vanuit een IP-VPN toegang tot het internet te hebben, biedt eLive een (managed) firewall-dienst.

Wat meer over de techniek

DSL

Digital Subscriber Line is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de telefoonlijn. Op de klantlocatie wordt een DSL router geplaatst, die communiceert via koperdraden naar de wijkcentrale, of naar een straatkast. Naarmate de afstand van de klantlocatie naar de wijkcentrale toeneemt, neemt de snelheid af. Daar wordt het verkeer geaggregeerd in een DSL Access Multiplexer Er zijn twee varianten: ADSL; De A staat voor Asymmetrisch wat inhoudt dat het ontvangen van informatie sneller gaat dan het versturen van informative en SDSL; De S staat voor Symmetrisch wat inhoudt dat het versturen en ontvangen van informatie even snel gaat, de bandbreedte is dus gelijk.

VDSL

De verbeterde en dus ook de snellere variant van ADSL, het biedt sneller internet. Dit komt doordat de draad die tussen de hoofdcentrale en de wijkcentrale ligt is vervangen door glasvezel. Tussen de wijkcentrale en de huizen van de gebruikers ligt echter nog wel koper, waardoor de snelheid nog steeds afhankelijk is van de afstand van de wijkcentrale.

Glasvezel

In het Amerikaans Engels fiber genaamd, bestaat uit een hele kleine heldere vezel, gemaakt van glas. In plaats van elektrische signalen wordt licht (laser) door deze kabels gestuurd. Dit licht kan over grote afstanden door de vezel getransporteerd worden. Door met een laser op hoge snelheid lichtsignalen uit en aan te zetten, kunnen bijzonder hoge snelheden worden gerealiseerd over lange afstanden.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive