Servicenummer aanvragen

Ben je van plan een servicenummer aan te vragen? eLive regelt dit graag voor je! Een servicenummer (ook wel informatienummer genoemd) is een telefoonnummer dat begint met de nummers ‘0800’ of ‘0900’. Dit soort servicenummers hanteren een ander tarief voor telefoneren dan standaard telefoonnummers. Een servicenummer aanvragen is voor bedrijven vaak een slimme zet. Hiermee krijgen ze namelijk een professionele en landelijke uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je een servicenummer aan wilt vragen.

0800-nummers

Een 0800-servicenummer aanvragen wordt gedaan wanneer organisaties klanten gratis informatie willen bieden. Het bellen naar een 0800-nummer kost dus niks.

Kies je ervoor een 0800-nummer voor het bedrijf te nemen, dan ben je dus zelf verantwoordelijk voor de kosten van het gesprek. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van de gekozen provider en het soort toestel (mobiel of vast) waarmee de beller je probeert te bereiken. Nederlandse 0800-nummers zijn uitsluitend te bereiken wanneer binnen Nederland wordt gebeld.

0900-nummers

In tegenstelling tot bij een 0800-servicenummer, is bij een 0900-servicenummer de beller verantwoordelijk voor de kosten van het telefoongesprek. Een 0900-servicenummer is een informatienummer dat meestal wordt gebruikt voor entertainmentdoeleinden. Wil je graag een 0900-servicenummer aanvragen? Dan kun je als eigenaar zelf het tarief vaststellen dat een beller dient te betalen voor het gesprek. Omdat de kosten hierdoor vaak snel hoog kunnen oplopen, dienen aanbieders van het servicenummer zich aan bepaalde regels te houden om misbruik te voorkomen. Zo moet bijvoorbeeld aan het begin van het gesprek vermeld worden hoe hoog de kosten van het gesprek zijn.

Een servicenummer aanvragen voor jouw bedrijf? Je kunt uit verschillende soorten servicenummers kiezen:

  • 0800-nummers voor het bieden van gratis informatie aan klanten;
  • 0900-nummers voor informatiediensten, zoals een klantenservice;
  • 0909-nummers voor betaald entertainment, zoals belspellen;
  • 0906-nummers voor voornamelijk erotische diensten, maar mogen evenals 0900-nummers gebruikt worden voor serieuze informatiediensten;
  • 18xx-nummers voor nummerinformatiediensten. Deze diensten kun je bellen om het telefoonnummer van een bedrijf op te vragen en direct doorverbonden te worden indien gewenst.*

*Let op: bij een nummerinformatiedienst betaal je ook de gesprekskosten van het 18xx-nummer door, wanneer je doorverbonden bent door hen.

Servicenummmer aanvragen bij eLive

Wil je een servicenummer aanvragen voor jouw bedrijf? Via het contactformulier op de website kun je vrijblijvend contact met ons opnemen, waarna wij je hier graag bij helpen. Uiteraard zijn wij ook telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 088 – 550 5600.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive