Servicenummer aanvragen

Een servicenummer, ook wel informatienummer genoemd, is een telefoonnummer dat in Nederland begint met de nummers ‘0800’ of ‘0900’. Servicenummers hanteren een ander tarief voor het telefoneren dan standaard telefoonnummers. Er zijn meerdere mogelijkheden wanneer je een servicenummer aan wilt vragen.

0800-nummers

Een 0800-servicenummer is een nummer dat organisaties als dienstverlening gebruiken om de klanten gratis informatie te bieden. Wanneer iemand een 0800-nummer belt, is dit namelijk gratis voor de beller.

Wanneer je kiest om een 0800-nummer te nemen voor jouw bedrijf, betaal je de belkosten van het gesprek. Deze kosten kunnen variƫren afhankelijk van uw provider en het toestel (vast of mobiel) waarmee de beller je probeert te bereiken.

Nederlandse 0800-nummers zijn enkel bereikbaar wanneer je binnen Nederland belt.

0900-nummers

Een 0900-servicenummer is een betaald informatienummer dat vaak gebruikt wordt voor entertainmentdoeleinden. De eigenaar van een 0900-nummer mag zelf het tarief bepalen dat de beller moet betalen voor het bellen van het 0900-nummer.

Er zijn meerdere soorten servicenummers, te weten:

  • – 0900-nummers voor informatiediensten, zoals een klantenservice;
  • – 0909-nummers voor betaald entertainment, zoals belspellen;
  • – 0906-nummers worden hoofdzakelijk voor erotische diensten gebruikt, maar mogen evenals 0900-nummers gebruikt worden voor serieuze informatiediensten;
  • – 18xx-nummers voor nummerinformatiediensten. Deze diensten kun je bellen om het telefoonnummer van een bedrijf op te vragen en direct doorverbonden te worden indien gewenst.*

De gesprekskosten voor de beller van 0900-servicenummers kunnen heel hoog zijn. Er zijn wel regels verbonden aan 0900-nummers waar aanbieders zich aan moeten houden, om misbruik te voorkomen. De aanbieder van het informatienummer moet voorafgaand aan het telefoongesprek kenbaar maken wat voor de beller de kosten van het gebruik van het 0900-nummer zijn.

*Let op: bij een nummerinformatiedienst betaal je ook de gesprekskosten van het 18xx-nummer door, wanneer je doorverbonden bent door hen.

Servicenummmer aanvragen bij eLive

Wil je een servicenummer aanvragen? Dat kan bij eLive! Via het contactformulier op de website kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Uiteraard zijn wij ook telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 088 – 550 5600.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive