Online werkplek

Wil je altijd en overal jouw werk kunnen doen? Met een online werkplek kun je op een PC, laptop, tablet of zelf op je smartphone altijd bij jouw bestanden. Dit wordt ook wel ‘werken in de cloud’ genoemd. Door middel van een internetverbinding kan op afstand een server worden aangesproken waarop jouw werkomgeving draait, waardoor je altijd bij jouw werkbestanden kunt.

Een werkplek online creëren bij jouw bedrijf

Met een online werkplek kun je dus, waar je ook bent, altijd bij jouw persoonlijke bestanden, e-mails, documenten en bedrijfssoftware. Doordat er geen fysieke werkplekken nodig zijn voor nieuwe medewerkers, kunnen bedrijven gemakkelijk groeien in IT-capaciteit. Voor de online werkplekken kun je bovendien maandelijks het aantal gebruikers, de software licenties en de benodigde servercapaciteit aangeven, zodat je er zeker van bent dat je nooit meer betaalt dan daadwerkelijk wordt gebruikt.

Voordelen van een online werkplek

  • Zolang je internet tot je beschikking hebt, kun je altijd bij jouw online werkplek. Mocht jouw computer (of ander mobiel apparaat) het plots niet meer doen, kun je altijd doorwerken op een andere computer of apparaat.
  • Je gegevens worden veilig opgeslagen op een cloudserver, waardoor je nooit meer bestanden verliest wanneer de computer het begeeft.
  • Je hoeft niet langer servers of harde schijven fysiek aanwezig te hebben in het bedrijfspand. Dit scheelt niet alleen aan ruimte, maar ook in kosten.

Online werkplek dankzij eLive

Wil je ook graag een online werkplek creëren? eLive biedt hiervoor software om te kunnen werken in de cloud. Zo bieden wij Microsoft 365 (voorheen Office 365) voor al jouw documenten en Hosted Exchange om de mail uitstekend te kunnen beheren.

Daarnaast kun je in onze eigen demo ruimte zelf ervaren hoe een online werkplek het bedrijfsleven gemakkelijk maakt! In onze SoonRoom kun je de moderne kantoortechnieken uitproberen en het kantoor van de toekomst beleven. Je kunt hier zelf aangeven wanneer je de beleving van een online werkplek in de demo ruimte wilt plannen! Ook kun je via onze website direct een vrijblijvende offerte samenstellen. Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op via het contactformulier.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive