
Nederland blijft digitaal aan kop
Het Fiber To The Home (FTTH) congres is hét congres op het gebied van glasvezelinternet. Jaarlijks trekt het event meer dan 3000 bezoekers uit ruim 100 verschillende landen. De bezoekers bestaan uit experts van marktpartijen, industry leaders en bestuurders. Dit jaar had de Amsterdamse Rai de eer om het evenement te hosten. Mona Keijzer, Nederlands staatssecretaris van economische zaken en klimaat, vertegenwoordigde de dag en pleitte onder andere voor digitale transformatie.
Het doel van Nederland is om in 2023 iedereen te voorzien van een internetsnelheid van 1 Gbp. Dit kan gerealiseerd worden door middel van glasvezel. Op dit moment heeft 96 procent van de bevolking een gemiddelde snelheid van 100 Mbps. Als Nederland digitaal aan kop wilt blijven, zal dit vertienvoudigd moeten worden. Door middel van glasvezel is het bijvoorbeeld mogelijk om hogeresolutie-tv, cloud en videovergaderingen met meer deelnemers te realiseren.
Aanpassen regelgeving
Digitale transformatie is cruciaal voor de Nederlandse economie. Tegenwoordig ontwikkelt de technologie zich zeer snel en is het lastig nummer één te blijven. Daarom is het doel dat iedereen in Nederland even snel internet krijgt, ook de afgelegen plaatsen. Om dit te realiseren zullen er een aantal wetten moeten worden aangepast. Zo komt er bij het aanleggen van een glasvezelaansluiting veel graafwerk kijken. Op dit moment hanteren gemeentes verschillende regels over hoe diep dit gedaan moet worden. Belangrijk is dan ook dat zij hierover tot een overeenstemming komen.
Nep glasvezel
Er zijn een aantal aanbieders in Nederland die nep glasvezelinternet aanbieden. Zij doen zich voor als leveranciers van glasvezel, maar zijn ondertussen de koper geheel of gedeeltelijk aan het gebruiken. De verbinding is hierbij deels van koper, wat ervoor zal zorgen dat de maximumsnelheid van het internet niet bereikt wordt.
Glasvezel en 5G combineren
Glasvezelinternet is nog maar het begin. Verwacht wordt dat er in de toekomst snelheden van 100 Gbps of zelfs hoger mogelijk zijn. Het doel is om een combinatie te creëren tussen glasvezel en 5G internet. Hierdoor zullen er minder investeringen worden gedaan in het opzetten van bassistations. Een combinatie van glasvezel en 5G brengt het grootste kostenvoordeel met zich mee en is daardoor erg gunstig voor de Nederlandse economie.
Internetaansluiting bij eLive
Nederland vertrouwt erop over een aantal jaar nog steeds digitaal bovenaan de lijst te staan. Bij eLive dragen wij daar zeker in bij. Wij kunnen je voorzien van een complete internet of telefoonverbinding. Wij bieden naast het supersnelle glasvezelinternet ook alternatieven aan. Neem vrijblijvend contact met ons om de mogelijkheden te bespreken, dit kan via het contactformulier of telefonisch via 088-550- 5600.