IP-VPN

Heeft uw bedrijf meerdere vestigingen? Geen probleem, eLive maakt het mogelijk om vestigingen te koppelen door een transparant bedrijfsnetwerk op te zetten. Het netwerk is volledig afgesloten van het openbare netwerk, waardoor de veiligheid gemaximaliseerd wordt. Een IP-VPN verbinding gebruikt de DSL- of glasvezellijnen uitsluitend voor de communicatie tussen de vestigingen.

Wat is IP-VPN?

Een IP-VPN is een Virtueel Privé Netwerk op basis van IP (internetprotocol). eLive verbindt alle vestigingen direct met elkaar met één netwerk. Zo ontstaat er één centraal bedrijfsnetwerk voor uw organisatie. Al uw telefonie- en datafunctionaliteiten zijn binnen het netwerk transparant beschikbaar op iedere locatie.

Hoe werkt IP-VPN?

Bij een besloten bedrijfsnetwerk vindt datatransport niet plaats over het openbare internet, maar over een besloten IP netwerk beheerd door eLive. De informatie die wordt uitgewisseld binnen het bedrijfsnetwerk is versleuteld. Hierdoor hebben buitenstaanders geen inzicht in deze informatie en wordt de integriteit van de informatie gewaarborgd.

Zakelijke VPN iets voor u?

Wilt u weten of een zakelijke VPN iets voor u is? Onze specialisten brengen graag al uw wensen in kaart en inventariseren de verschillende verkeersstromen binnen uw bedrijf. Vervolgens kan er een deskundig advies gegeven worden over het inrichten van een bedrijfsnetwerk. De bandbreedte en Quality of Service (QoS) van het IP-VPN worden daarbij afgestemd op uw organisatie.

Quality of Service

Binnen een bedrijfsnetwerk is het mogelijk om voorrang te geven aan bepaalde verkeersstromen op de verbinding. Zo kan u bepalen dat bijvoorbeeld het spraakverkeer voorrang krijgt op piekmomenten. Op deze manier kan de kwaliteit van al het spraakverkeer gewaarborgd worden.

Wilt u ook gebruik maken van internet binnen het bedrijfsnetwerk?

Door het besloten karakter van een IP-VPN is er standaard geen toegang tot internet en e-mail. Toch is dit binnen de meeste organisaties wèl gewenst. Daarom biedt eLive een Managed Firewall aan in combinatie met de IP-VPN. Het beveiligd het bedrijfsnetwerk tegen de bedreigingen van het internet. Daarnaast bent u optimaal beschermd tegen de nieuwste virussen, malware en spam. eLive verzorgt het beheer van de Firewall en richt deze volledig naar wens in.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive