Faxen via internet

Vroeger was faxen een belangrijke vorm van communicatie. Vandaag de dag wordt het nog steeds gebruikt, maar in mindere mate. Wil je toch liever blijven faxen, dan is faxen via internet een zeer handige dienst. VoIP telefonie maakt dit mogelijk. Zo ben je in staat om faxen te verzenden en ontvangen via e-mail of vanaf je online account op een computer, tablet of mobiel. Voorkom de dure kosten van faxapparatuur en stap over op faxen via internet!

Fax versturen via internet

Fax is een functie die is ontworpen voor analoge netwerken. VoIP is echter geen analoog netwerk. Het is gemaakt om het gesproken woord om te zetten voor digitaal gebruik, maar niet om faxdocumenten (afbeeldingen/tekst) om te zetten voor digitaal gebruik. Traditioneel faxen is daardoor niet geschikt voor VoIP-netwerken.

Om toch met een VoIP telefonie verbinding gebruik te kunnen maken van de fax, is er een nieuwe techniek ontwikkeld. Deze techniek heet het T.38 protocol. Dit protocol moet aanwezig zijn in zowel de uitzendende VoIP adapter, als de ontvangende gateway. Faxmachines met ondersteuning voor VoIP kunnen aangesloten worden op dezelfde wijze als een VoIP telefoon, om fax via VoIP te ontvangen.

Fax to e-mail

Binnenkomende faxen worden direct omgezet naar een digitale vorm en doorgestuurd naar een e-mailadres dat correspondeert met het faxnummer dat de zender heeft opgegeven. Faxen die je zelf verstuurt worden per .pdf op dezelfde wijze als een e-mail verzonden. In plaats van een e-mailadres geef je het faxnummer van de ontvangende partij op. Het van oorsprong digitale document wordt bij de ontvanger als een normale fax ontvangen.

Fax bij eLive

Bij eLive kun je gebruik maken van Xelion voor fax to e-mail en e-mail to fax.

  • Xelion fax > email is maandelijks €4,50
  • Xelion email > fax is maandelijks €2,50

De aansluitkosten van deze faxoplossingen zijn eenmalig €14,50.

Fax aanvragen bij eLive

Heb je nog vragen over faxen via internet of wil je hier gebruik van maken? Wij helpen je graag verder. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op onze website!

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive