DSL verbinding

 

DSL is een digitale communicatietechniek die een relatief hoge snelheid mogelijk maakt over koperdraden. Meestal wordt hiervoor de telefoonkabel, oftewel koper gebruikt. eLive levert DSL diensten via de netwerken van KPN en Tele2. Er zijn meerdere varianten van DSL, eLive biedt ADSL, SDSL en VDSL aan. De postcodecheck geeft de maximaal haalbare snelheid weer van de betreffende leverancier.

ADSL verbinding

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line, de techniek maakt het mogelijk om te internetten over de traditionele telefoonlijn. Op de klantlocatie wordt een DSL router geplaatst, die communiceert via koperdraden naar de wijkcentrale, of naar een straatkast. Vanuit daar lopen er ondergrondse koperdraden naar de hoofdcentrale. Naarmate de afstand van de klantlocatie naar de wijkcentrale toeneemt, neemt de maximaal haalbare snelheid af. Er zijn twee varianten: ADSL; De A staat voor Asymmetrisch wat inhoudt dat het ontvangen van informatie sneller gaat dan het versturen van informative en SDSL; De S staat voor Symmetrisch wat inhoudt dat het versturen en ontvangen van informatie even snel gaat, de bandbreedte is dus gelijk.

VDSL verbinding

VDSL is de verbeterde en dus ook de snellere variant van ADSL, het biedt sneller internet. Dit komt doordat de draad die tussen de hoofdcentrale en de wijkcentrale of straatkast ligt is vervangen door glasvezel. Tussen de wijkcentrale en de huizen van de gebruikers ligt echter nog wel koperdraad, waardoor de maximaal haalbare snelheid nog steeds afhankelijk is van de afstand van de wijkcentrale.

Voordelen DSL

  • Telefoonlijnen ligger er vaak al.
  • Een DSL verbinding is in de meeste gevallen goedkoper dan een glasvezel- of radioverbinding.
  • Online telefonie is mogelijk over een DSL verbinding.
[/vc_column][/vc_row]
Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive