Bedrijfsnummer aanvragen

In Nederland kun je naast een standaard netnummer (010, 040, 070 enzovoort) dat gebonden is aan een geografische locatie binnen Nederland ook een bedrijfsnummer krijgen dat landelijk is. Een bedrijfsnummer begint in Nederland met ‘088’ of ‘085’.

Met een bedrijfsnummer kunnen kleinere ondernemingen duidelijk maken dat het om een bedrijf gaat en niet om een particulier. Grote ondernemingen kunnen de 088-nummers gebruiken om herkenbaarheid te creƫren door middel van opeenvolgende telefoonnummers.

Voordelen van een bedrijfsnummer

088-bedrijfsnummers worden pas uitgegeven vanaf een nummerreeks van ten minste 100 stuks. Dit kan oplopen van 100, 1.000 tot wel 10.000 stuks. Bedrijfsnummers zijn daardoor uitermate geschikt voor bedrijven met meerdere filialen of locaties over heel Nederland.

Een 088-nummer en een 085-nummer zijn net als normale telefoonnummers te bellen vanuit het buitenland, in tegenstelling tot servicenummers (0800- en 0900-nummers). Tevens kunnen bedrijfsnummers doorgeschakeld worden naar elk vast of mobiel nummer, zowel in Nederland als in het buitenland. Ook kan een bedrijfsnummer doorgeschakeld worden naar een IP adres, waardoor alle voordelen van VoIP telefonie mogelijk zijn voor uw bedrijfsnummer.

Verschil tussen 088- en 085-nummers

In tegenstelling tot 088-bedrijfsnummers kunnen 085-nummers wel per stuk besteld worden. 085-nummers zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als particulieren.

Bedrijfsnummer aanvragen bij eLive

Wil je graag een bedrijfsnummer aanvragen? Via onze website kun je geheel vrijblijvend een offerte samenstellen. Uiteraard staat het team van eLive voor je klaar om te helpen met de aanvraag en om je te adviseren op basis van jouw specifieke situatie. Echter, de offerte module op de website geeft een idee van de mogelijkheden van online telefonie. Heb je nog specifieke vragen? Stel deze dan gerust via het contactformulier.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive