Bedrijfsnummer aanvragen

In Nederland kun je naast een standaard netnummer dat is gebonden aan een bepaalde regio (010, 040, 070 enzovoort), ook een bedrijfsnummer aanvragen dat landelijk is. Met een bedrijfsnummer die locatie-onafhankelijk is, laat je dus niet zien in welke stad je gevestigd bent, wat een landelijke uitstraling geeft. Een bedrijfsnummer begint in Nederland met ‘088’ of ‘085’.

Met een bedrijfsnummer kunnen kleinere ondernemingen duidelijk maken dat het om een bedrijf gaat en niet om een particulier. Grote ondernemingen kunnen de 088-nummers gebruiken om herkenbaarheid te creëren door middel van opeenvolgende telefoonnummers.

Voordelen van een bedrijfsnummer

Een 088-nummer aanvragen is pas mogelijk bij een serie van ten minste 100 opeenvolgende nummers, terwijl een 085-nummer per stuk wordt uitgegeven. Een bedrijfsnummer aanvragen is dus zeer geschikt voor bedrijven die over meer dan één filiaal beschikken of bedrijven met locaties door heel Nederland.

Net als normale telefoonnummers zijn 088-nummers en 085-nummers te bereiken vanuit het buitenland. Dit in tegenstelling tot servicenummers (0800- en 0900-nummers), die niet vanaf het buitenland bereikbaar zijn. Een bedrijfsnummer kan zowel in Nederland als in het buitenland doorgeschakeld worden naar een vast telefoonnummer of een mobiel nummer. Tevens is het mogelijk om bedrijfsnummers door te schakelen naar een IP adres, waardoor alle VoIP telefonie voordelen mogelijk zijn voor jouw bedrijfsnummer.

Verschil tussen 088- en 085-nummers

Bedrijfsnummers met het netnummer 085 kunnen per stuk aangevraagd worden en zijn geschikt voor bedrijven met één centraal nummer. Vanuit dit nummer kunnen bellers naar andere afdelingen of medewerkers binnen het bedrijf worden doorverbonden. Een 085-nummer is bovendien beschikbaar voor zowel bedrijven als particulieren. Een 088-nummer aanvragen kan bij afname van minstens 100 stuks en is het meest geschikt voor grote organisaties die willen beschikken over een uniforme nummerserie, waarbij afdelingen of medewerkers op een eigen telefoonnummer bereikbaar zijn.

Bedrijfsnummer aanvragen bij eLive

Wil je graag een bedrijfsnummer aanvragen? Via onze website kun je geheel vrijblijvend een offerte samenstellen. Uiteraard staat het team van eLive voor je klaar om te helpen met de aanvraag en om je te adviseren op basis van jouw specifieke situatie. Echter, de offerte module op de website geeft een idee van de mogelijkheden van online telefonie. Heb je nog specifieke vragen? Stel deze dan gerust via het contactformulier.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive