Werken in de cloud

Hoe zou het zijn om nooit meer uw bestanden kwijt te raken? Niet gebonden te zijn aan één computer? Niet aan een locatie? Noch het type computer waarop u wilt werken? Met al uw bestanden en werkzaamheden in de cloud kunt u nu onbezorgd, overal, op iedere computer en altijd werken, zonder uw bestanden kwijt te raken.

Er zijn twee verschillende typen clouds: een public cloud en een private cloud. Een derde type cloud is de hybride cloud. Dit is geen op zichzelf staande cloudsoort, maar een samenwerking tussen de public en private cloud.

Public cloud

Een public cloud is een cloud in het beheer en gesitueerd op fysieke servers bij uw provider. Dit betekent dat er geen server hardware meer geplaatst hoeft te worden binnen uw bedrijf. Doordat de provider de server en de serversoftware in beheer heeft, is de snelheid waarmee veranderingen (bv. updates of meer schijfruimte) aan de server en software kunnen worden doorgevoerd, hoger. Ook kunt u zelf aangeven welke software, diensten of functies u wilt gebruiken, waardoor u alleen betaald voor wat u nodig heeft.

Private cloud

Geheel naar uw bedrijf ingerichte servers, opgesteld binnen uw bedrijf of gehost in een datacenter. Dit worden private clouds genoemd. Deze cloudservice is geheel toegewijd aan enkel uw bedrijf. Doordat een private cloudserver gesitueerd is binnen uw bedrijf is de controle, beveiliging en privacy ook door uzelf te waarborgen. Ideaal voor bedrijven met vertrouwelijke gegevens en strikte regelgeving.

Hybrid cloud

Wanneer je de public cloud combineert met de private cloud is daar nog de hybride cloud. De beste services van beide clouds worden gebruikt om de meest flexibele werkomgeving te creëren. Zo kan een bedrijf gevoelige informatie lokaal beheren in haar private cloud en analytische gegevens voor big data in de public cloud beheren. Tevens kan een private cloud-gebruiker op deze manier snel méér extra capaciteit verkrijgen door een public cloud bij te schakelen wanneer de private cloud server (tijdelijk) meer capaciteit vereist.

Cloud diensten van eLive

Wenst u meer informatie over de cloud diensten van eLive? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Dit kan door ons een bericht te sturen via het contactformulier of via de chatfunctie op onze website. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 088 – 550 5600.

Cisco | eLiveHP | eLiveMicrosoft | eLiveXelion | eLive